🚨 UNANIMITATE pentru CANDIDATUL CIUCĂ / R. Bogdan promite să trimită la PSD „o duzină de batiste” / N. Dan semnează pentru SUSȚINEREA lui Ciucă

Publicat: 15/09/2024, 07:30
Actualizat: 15/09/2024, 14:54
Actualizări
14:05

UNANIMITATE pentru CANDIDATUL CIUCĂ. „Spor la treabă tuturor”

Delegații prezenți la Consiliul Național l-au desemnat, în unanimitate pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidențiale.

„Spor la treabă tuturor”, le-a urat Ciucă liberalilor, în prima cuvântare în calitatea oficială de candidat pentru președinția României.

14:00

Ciucă explică eșecul în a forma o „coaliție cu aliatul firesc” / Competitorii au promisiuni „nerealiste”

Liderul liberalilor le-a explicat delegaților că ar fi vrut să construiască o coaliție cu „aliatul firesc”.

Dragi liberali, petrec mult timp în contact cu oamenii şi vă spun că cei care ne privesc astăzi cu neîncredere îmi transmit principalul lor motiv ca fiind acela al colaborării politice pe care o avem cu PSD-ul.

Noi am mai discutat, nu ne-am îndoit niciodată că vom pierde puncte electorale făcând această alianţă. Am fi vrut să construim coaliţia cu aliatul firesc, de dreapta, dar imaturitatea lui politică a făcut imposibilă continuarea acestei alianţe.

O spun clar, ne dorim să facem  coaliţie cu partidele de dreapta. Aceasta a fost mereu prima noastră opţiune şi aşa va fi, a afirmat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a spus că Partidul Național Liberal „poate și trebuie să câștige președinția României” pentru ca securitatea, programele liberale de dezvoltare, proiectele de țară și parcursul pro-european „să nu fie deturnate”.

România are nevoie de un președinte cu fibre și valori liberale în acest context geopolitic extrem de complicat, a mai spus Ciucă.

Are nevoie de un președinte loial oamenilor in intereselor țării, un președinte care pune accent pe dezvoltare, pe investiții, pe educație și sănătate, care vorbește nu doar cu românii din țară, ci și cu cei din diaspora. Avem nevoie de un om în slujba țării lui. Nu e doar un slogan, e însăși misiunea oricărui om de stat. România este pregătită să treacă la un nou nivel de prosperitate generală, consolidând libertatea și prețuind solidaritatea în pace și siguranță, a declarat Nicolae Ciucă.

Remarci la adresa promisiunilor și biografiilor competitorilor săi

Nicolae Ciucă a remarcat că promisiunile făcute de ceilalți candidați „sunt nerealiste”.

Dacă-i asculţi, ai zice că preşedintele ţării se ocupă şi de investiţii, şi de şcoli, şi de spitale, şi de agricultură şi de fotbal. (…) Nu că mă laud, dar mă uit la biografiile celorlalţi candidaţi şi constat la mine cel mai potrivit raport între vechimea în muncă şi vechimea politică, a spus Ciucă.

13:44

Ciucă: România are nevoie de un om în slujba țării lui

„România are nevoie de un om în slujba țării lui”, a declarat Ciucă, în fața delegaților PNL.

Viitorul candidat liberal la președinția României a mai spus că vrea „un stat care nu ia”, spre deosebire de PSD, care vrea „un stat care dă”.

Ciucă le-a reamintit liberalilor „principala vocație” ca politicieni.

Vă reamintesc că principala noastră vocaţie ca politicieni este de a fi în serviciul ţării, în serviciul comunităţilor noastre, de a reprezenta interesele legitime ale alegătorilor şi mai ales ale celor care trec prin încercări.

Vă vorbesc astăzi cu profund respect şi recunoştinţă pentru munca dumneavoastră în slujba românilor, a comunităţilor pe care le reprezentaţi, a României dar şi a PNL. Sunt pe deplin conştient de provocările uriaşe care ne aşteaptă, de aceea cred că astăzi nu este vorba despre mine, ci despre viziunea noastră comună pentru viitorul României, despre angajamentul nostru de a aduce stabilitate, progres şi unitate.

Este vorba despre soarta românilor în anii care vin, despre un context geo-politici dificil în care misiunea noastră trebuie să rămână neclintită: să sprijinim, să construim să apărăm şi să muncim pentru români, a mai spus Ciucă.

13:30

„Reperele noastre au rămas mereu două: urmașii Partidului Comunist și noi, liberalii”

Ciucă le-a adus aminte liberalilor că „principala vocație este de a fi în serviciul țării și al comunității noastre”.

Sunt conștient de provocările uriașe care ne așteaptă. Astăzi, nu este despre mine, ci despre viziunea comună privind viitorul României, este vorba despre soarta României în anii care vin.

Despre PNL, Nicolae Ciucă a spus că este un „partid cu conștiință și onoare”.

Suntem o mare putere electorală în politica românească. Multe partide au apărut, au dispărut, unele ajungând să fie sus în preferințele românilor. Reperele noastre au rămas mereu două: urmașii Partidului Comunist și noi, liberalii.

Foto: Alexandra PANDREA, Gândul
13:27

Ciucă își cere scuze pentru întârziere

Nicolae Ciucă și-a cerut scuze pentru întârzierea la evenimentul care îi validează candidatura pentru președinția României.

Am fost acolo împreună cu miniștrii liberali, cu premierul, și am făcut tot ce a fost cu putință, să limităm efectele inundațiilor.

Foto: Alexandra PANDREA, Gândul
13:15

Nicușor Dan semnează pentru SUSȚINEREA lui Nicolae Ciucă

Nicușor Dan s-a simțit „onorat” să fie alături de liberali, la reuniunea care îl validează pe Ciucă.

Mai sunt multe de făcut. România are multe restanțe, dar trebuie să conștientizăm lupta PNL-ului și a celorlalte forțe de dreapta.

PNL este un partid de la care m-am inspirat, care, în toți acești ani, a reușit să adune în rândurile sale specialiști din toate domeniile.

Nicușor Dan le-a mulțumit liberalilor pentru sprijinul pe care i l-au acordat în urmă cu patru ani.

Acum 4 ani am făcut campanie împreună și am reușit să punem capăt unei guvernări PSD de 12 ani, în București.

După mulți ani de festivisme și spoială am apucat să punem fundamentele acestui oraș. Am puternica speranță că vom continua în acest mandat, pentru că București are nevoie de o guvernare de dreapta și să ducă banii bucureștenilor, acolo unde este nevoie de ei.

Lui Nicolae Ciuc, Nicușor Dan i-a identificat următoarea calitate: Când ai o problemă, încearcă să o rezolve și nu se gândește ce ar zice presa.

Foto: Alexandra PANDREA, Gândul
Foto: Alexandra PANDREA, Gândul
12:58

Rareș Bogdan promite să trimită la PSD „o duzină de batiste”

Rareș Bogdan a mobilizat „armata câștigătoare”, ce va lupta pentru Nicolae Ciucă.

Putem, pentru că suntem susținuți în Europa, pentru că Ursula von der Leyen și Comisia PPE se gândesc la România, și pentru că fiecare dintre dumnevoastră ați ales să folosiți investițiile cu bani europeni, a spus europarlamentarul PNL.

Despre Ciucă, Rareș Bogdan spune că se simte „în siguranță cu Nicolae Ciucă la Cotroceni”.

Nu vă cer decât în primul tur să ne asigurați 2 milioane de voturi. Suntem în turul 2 si câștigam, a fost mesajul lui Bogdan pentru delegații PNL.

Rareș Bogdan le-a promis social-democraților să le trimită o duzină de batiste, după alegerile prezidențiale.

Am văzut că sunt una dintre țintele lor predilecte. Le spun un lucru, că tot au o problemă cu batista mea. Le promit că după data de 8 decembrie, le voi trimite o duzină de batistă ca să-și șteargă lacrimile.

Foto: Alexandra PANDREA, Gândul
12:49

Emil Boc: CINE ESTE PREȘEDINTELE.....

Primarul orașului Cluj Napoca a ridicat mai multe întrebări despre cum ar trebui să arate următorul președinte al României.

O dată la 5 ani, românii își caută busola politică pentru următorii 5 ani. Acum suntem în căutarea acestei busole, a spus Boc.

Acum se pune întrebarea: cine este președintele care este capabil să ofere stabilitatea țării când ai un război la graniță? Cine este președintele capabil să impună în interior o reformă administrativă sănătoasă, un principiu al solidarității?

Cine este președintele capabil să fie un gardian al democrației?

Adversarii noștri pun căruța înaintea cailor. Să împartă ceva înainte de a produce. Cine este acest candidat care poate răspunde acestor exigențe?

Răspunsul este: acesta este Nicolae Ciucă

Este un președinte care are capacitatea să ne unească.

Emil Boc a cerut și răspunsul delegaților prezenți în sală. „Sunteți pregătiți să câștigăm alegerile prezidențiale?”, a întrebat Boc.

Dincolo de valorile umane, are acele valori sănătoase, acelea venite de la sat, a mai spus Boc, despre Ciucă.

PNL are candidatul și menirea istorică să dea președintele României – avem omul potrivit

Suntem în play off dar jucăm Liga Campionilor. Vreau să văd atitudine de învingători, a mai spus Boc.

Foto: Alexandra PANDREA, Gândul
12:34

Ciucu: PSD este adversarul nostru. Dacă ar putea ne-ar vrea morți și îngropați

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a identificat adversarul liberalilor: PSD.

Ne-am așteptat la o soluție miraculoasă. Unii am așteptat-o de la PSD. Nu avea cum să vină. Pentru că nu există soluții miraculoase. Și nu are cum să vină de la PSD

PSD este adversarul nostru. Dacă ar putea ne-ar vrea morți și îngropați. Nu mor caii când vor câinii, a spus Ciucu.

Ciucu a mărturisit care este lucru de care se teme.

De un singur lucru mă tem: să nu rămânem la guvernare la mila, la cheremul PSD. Eu aș alege opoziția

Este evident: scenariul pentru noi este să câștigăm președinția România, ca Nicolae Ciucă să fie președintele României

Primarul Ciucu a mai spus că Nicolae Ciucă este „un lider capabil să răspundă provocărilor Rusiei”.

Dacă ne uităm la ceilalți, este cel mai calificat să ia decizii în interesul României.

12:17

Robert Sighiartău: PNL funcționează atunci când pune în aplicare deviza „Prin Noi Înșine”

PNL nu este un partid de mâna a doua sau locul doi. Este un partid pentru locul întâi, a spus liderul PNL Dolj.

Acesta i-a invitat pe delegați să se ridice în picioare și să-i aplaude pe primarii și președinții de CJ liberali.

12:11

Nicolae Ciucă a ajuns la Consiliul Național în jurul orei 12:15. A dat costumul și pantofii pe bocanci și pantaloni impermeabili

Președintele PNL a întârziat la Consiliul Național al partidului. El a ajuns la lucrările PNL în jurul orei 12:15, după ce s-a aflat cu premierul Marcel Ciolacu în zonele afectate din Slobozia Conachi, județul Galați.

Nicolae Ciucă a dat costumul și pantofii pe bocanci și pantaloni impermeabili.

12:01

Nicușor Dan, prezent la Consiliul PNL: E un partid cu care am colaborat

Primarul general al Capitalei a ajuns la lucrările Consiliului Național al PNL. Acesta a precizat că PNL este „un partid cu care a colaborat în Consiliul General”.

PNL este un partid care vreau să colaborez în continuare, a spus Nicușor Dan.

11:49

Alina Gorghiu: Am bătut PSD măr în 2014 și vă asigur că se va întâmpla același lucru

„Eram în echipa de campanie acum 10 ani. În urmă cu 10 ani auzeam cum o să ne bată PSD măr. Este aceeași poezie ca astăzi. Am bătut PSD măr în 2014 și vă asigur că se va întâmpla același lucru pentru că România nu are nevoie de populism, de zâmbete largi. România are nevoie de certitudine, sinceritate și de siguranță”, a spus Alina Gorghiu.

Nicolae Ciucă va asuma ca prioritate în mandatul său tema siguranței familiei, a tinerilor și a femeilor…Am luat măsuri pentru combaterea traficului de droguri, sprijinirea victimelor infracțiunilor, combaterea agresiunilor sexuale și siguranța rutieră, a adăugat ministra Justiției.

11:40

Lucian Bode: Unitatea ne va aduce victoria

Nu avem pretenția că suntem perfecți, dar ne-am asumat guvernarea și avem decența să o ducem la bun sfârșit. PNL nu a fugit de responsabilitate și nu și-a abandonat misiunea. PNL merge în bătălia pentru următorii 10 ani cu un om care s-a devotat țării (n.r – Nicolae Ciucă). Nu se teme de confruntări politice nici cu extremiștii, nici cu populiștii de stânga. El va aduce PNL la guvernare, a spus Bode.

„La PSD se fac planuri pentru preluarea președinției partidului pentru că președinția țării nu o va lua niciodată”, a adăugat secretarul general al PNL.

„Scorul politic din iunie a arătat că PNL e puternic, un partid care are forța să îl susțină pe Nicolae Ciucă pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.Unitatea ne va aduce victoria. Votul se câștigă cu proiecte, cu fapte, cu realizări.
Ne facem treaba în comunitățile pe care le administrăm. Diferența dintre guvernarea de dreapta și stânga se vede cu ochiul liber. Candidatul PSD are de dus o bătălie cu fostul președinte PSD, acum independent și cu fostul lor copil de mingi de pe stadioane, acum extremist.

N. Ciucă e singurul care îl poate învinge pe candidatul stângii. De aceea, toți pun tunurile pe ei. Adversarii sunt disperați. PSD știe că nu va câștiga președinția României. USR îi sapă deja groapa candidatei. România are nevoie de PNL la guvernare, pentru că știm să aduce prosperitate și nu ne e teamă să facem reforme. Am protejat cota unică, pilonul 2 de pensii. Am dat ultimii președinți ai României. Și asta se va întâmpla și anul acesta. Plecăm la luptă conștienți de avantajele noastre, de forța noastră politică”, a mai spus Lucian Bode.

11:34

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea: Autoritățile sunt pregătite să intervină rapid pentru a sprijini persoanele afectate de inundații.

Adrian Veștea a subliniat că vor fi utilizate toate mijloacele disponibile, inclusiv derularea programelor de investiții prin Compania Națională de Investiții și alocările bugetare necesare pentru a sprijini familiile afectate de inundații.

Vom veni în sprijinul tuturor persoanelor afectate prin intervenții în regim de urgență. Așteptăm rapoartele de la autoritățile locale și situațiile de urgență la nivelul județelor afectate. În funcție de aceste informații, o parte dintre lucrări vor fi preluate și accelerate pentru a minimiza efectele devastatoare ale inundațiilor, a declarat Veștea.

11:32

Moment de reculegere pentru victimele inundațiilor din Galați

Liberalii au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor inundațiilor din județul Galați. Amintim că 4 persoane au decedat și 2 sunt date dispărute în urma fenomenelor meteo extreme din ultima perioadă.

11:30

Surse: Nicușor Dan vine la Consiliul Național al PNL

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, va ajunge în jurul orei 12:00 la Consiliul Național al PNL, spun surse din partid.

11:11

Nicolae Ciucă va ajunge de la Slobozia Conachi direct la Consiliul Național al PNL. Principalele teme abordate de liberali

Nicolae Ciucă va ajunge de la Slobozia Conachi direct la Consiliul Național al PNL, spun sursele Gândul. Conform desfășurătorului, prezența liderului PNL era programată pentru ora 10:45.

Primul care va lua cuvântul este deputatul Robert Sighiartău, urmat de secretarul general al liberalilor, Lucian Bode.

Discursuri vor mai ține: Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Ciprian Ciucu, Mario De Mezzo, Lidia Trușcă, Valeriu Iftime, Emil Boc și Valeriu Stoica.

De asemenea, va fi transmis și un mesaj din partea liderilor PPE, familia europeană din care PNL face parte.

Principalele teme abordate de liberali sunt:

Siguranța cetățeanului

·       Combaterea mai puternică a traficului de droguri, inclusiv în zonele școlilor

·       Respingerea oricărui sistem de praguri în evaluarea șoferilor care conduc sub influența drogurilor (singurul sistem: pozitiv sau negativ la testare)

·       Întărirea instituțiilor cu atribuții în recuperarea prejudiciilor create de infractori

·       Creșterea siguranței pe internet + noi eforturi de detectare și combatere a pornografiei infantile

·       Focus mai clar pe prevenirea și combaterea violenței în școli (inclusiv prin dotarea cu camere de supraveghere a tuturor școlilor)

·       Schimbări organizatorice și legislative pentru descurajarea mai fermă și pentru sancționarea mai rapidă a hărțuirii sexuale în instituțiile de învățământ, în special în universități

Identitate națională, cultură, patrimoniu

·       Cel mai amplu program de renovare și restaurare a clădirilor de patrimoniu (palate, muzee, case memoriale, locuințe tradiționale rurale, biserici)

·       Extinderea digitalizării patrimoniului

·       Simplificarea finanțării pentru proiectele culturale

·       Dezvoltarea parteneriatului public – privat în cultură

·       Sprijinirea industriilor creative (cinema, arte vizuale, design, muzică)

·       Includerea în Lista Patrimoniului UNESCO a castelelor Peleș și Pelișor și a fostelor închisori comuniste

·       Dezvoltarea colaborării culturale România – R. Moldova

Familie și comunitate

·       Crearea de comunități locale mai sigure prin registrul național traficanților de droguri, folosirea sistemelor de detectare automată a abaterilor în trafic, aplicarea ordinului de protecție extins

·       Îmbunătățirea legislației privind protecția și sprijinirea victimelor și martorilor violenței, în special în legătură cu violența domestică

·       Eliminarea barierelor din calea accesului la cultură în comunitățile locale defavorizate

Viziunea economică

·       Cota unică – linie roșie pentru PNL

·       Fără taxe noi în 2025

·       Pilonul 2 de pensii – în continuare apărat

·       Prioritate pentru creșterea economică bazată pe investiții

·       Stimularea absorbției fondurilor UE, mai ales din PNRR

·       Reducerea risipei în administrația publică.

Reprezentanții PNL precizează ca evenimentul de duminică nu este lansarea candidatului și nici prezentarea programului candidatului.

11:02

Emil Boc: Cel mai bun sondaj este votul

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că Partidul Național Liberal are un brand puternic pe care îl apără și că formațiunea trebuie să își susțină liderul ales pentru alegerile prezidențiale.

PNL-ul are președinte și trebuie să mergem înainte cu el. Astăzi, avem capacitatea de a recupera ecartul, a spus Boc.

Refiritor la scorul din sondaje a lui Nicolae Ciucă, Emil Boc a precizat că „cel mai bun sondaj este votul”.

10:55

Ilie Bolojan evită întrebările jurnaliștilor

Ajuns la Consiliul Național, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a evitat întrebările jurnaliștilor referitoare la declarațiile Elenei Lasconi, care a afirmat că, dacă va ajunge președinte, îl va numi pe Bolojan premier. (detalii AICI)

10:38

Președintele PNL nu a ajuns la Consiliul Național

Nicolae Ciucă se află împreună cu premierul Marcel Ciolacu la tabăra de sinistrați de la Slobozia Conachi, județul Galați. (detalii AICI)

Între timp, primarul Emil Boc și fostul președinte al liberalilor, Theodor Stolojan, au ajuns la Palatul Parlamentului.

Consiliul Național al Partidului Național Liberal (PNL) se reunește, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a valida oficial candidatura liderului liberal, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidențiale. Reuniunea va începe la ora 11:00 și va aduna aproximativ 1.400 de delegați.

Reprezentanții PNL au declarat că în cadrul Consiliului se va discuta despre „viziunea partidului pentru o Românie mai prosperă și mai sigură – în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunităţi de creştere şi locuri de muncă, iar seniorii sunt respectaţi pentru toată munca şi dedicarea lor”.

Biroul Executiv al PNL a votat, joi, o derogare pentru a permite lui Nicolae Ciucă să candideze la alegerile prezidențiale, având în vedere că liderul liberal nu avea vechimea necesară în partid conform Statutului PNL. Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020, iar Statutul prevede o vechime de cinci ani pentru a putea candida la Președinție.

În 29 august, Biroul Politic Național l-a desemnat pe Ciucă drept candidatul PNL la alegerile prezidențiale, iar această decizie urmează să fie votată de Consiliul Național.

Sâmbătă, șeful liberalilor a mers în zonele calamitate din județul Galați și a rămas acolo în noaptea de sâmbătă spre duminică, așa cum a anunțat într-o postare pe Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă se consideră mult mai potrivit decât independentul Mircea Geoană pentru a se duela cu Marcel Ciolacu în TURUL 2

Marcel Ciolacu se DISTANȚEAZĂ în cursa pentru Cotroceni. Cu cine ar intra în turul 2 candidatul PSD. Rezultatele celui mai recent sondaj Sociopol

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mister total după întoarcerea avionului spațial secret al Chinei pe Pământ. „Este prea avansat pentru...
Alimentul pe care românii ar trebui să îl mănânce zilnic toamna, potrivit dr. nutriționist Mihaela...
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
Un vlogger cunoscut arată lumii întregi cum se trăiește în Ucraina, la granița cu Rusia....
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
VIDEO Noi imagini șocante din Chișinău: oamenii au fost luați de viituri în plină stradă
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000...
Pași simpli de urmat pentru a afla online ce vechime în muncă ai acumulat pentru...
LIVE TEXT. Bilanţul inundaţiilor din Galaţi a crescut la 5 morţi. O persoană dată dispărută...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Școli închise în România luni și marți, din cauza inundațiilor. Localitățile în care elevii nu...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
Doliu în lumea fotbalului din România: A murit Gigi Mulţescu
O peșteră din Franța RĂSTOARNĂ tot ce s-a știut despre oameni
Bărbatul cu care a apărut Simona Halep. Cei doi s-au sărutat (FOTO)
Secretul unui ou făcut perfect. Nu e atât de simplu
Mama a doi copii a vândut casa și locuiesc într-un cort. Ce spune despre cheltuielile...
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor,...
Imaginile durerii la Galați în urma inundațiilor! Mii de animale pierdute și oameni rămași fără...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
Pierderea coloniilor de lilieci, legată de decesele copiilor în SUA